Ομάδες


Α) Ομάδα γονέων

 

Βιωματικά εργαστήρια για γονείς με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια.

 

Ανοιχτή ημερομηνία

 

 

Β) Ομάδα παιδιών

«παραμύθι ν’ αρχινίσει...»


Η αφήγηση παραμυθιών και το παιχνίδι βοηθούν τα παιδιά στην έκφραση των συναισθημάτων και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και εν τέλει στην επίλυση «προβλημάτων» και συμπεριφορών που δεν τα βοηθούν να επικοινωνήσουν αρμονικά στο σπίτι και στο σχολείο.

Επίσης, μέσα από την αφήγηση και τη συμμετοχή τα παιδιά συμμετέχουν στην κατασκευή ενός άλλου κόσμου νοημάτων που εστιάζει στην ανάπτυξη των ιδιαιτεροτήτων και την ισότιμη συμμετοχή.

Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν αυτοεκτίμηση και υπομονή, να διαχειρίζονται τα αρνητικά τους συναισθήματα και να εκφράζονται πιο ανοιχτά. Επίσης μαθαίνουν να παλεύουν τους φόβους τους και να λειτουργούν συλλογικά.


Οι ομάδες λειτουργούν με άξονα την αντίληψη ότι τα παιδιά δεν είναι προβληματικά, αλλά χρειάζονται διαφορετικές εμπειρίες προκειμένου να αναπτύξουν πιο υγιείς συμπεριφορές και να αναπτύξουν επαρκώς τα ταλέντα τους.  


Η ομάδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την δασκάλα παιδικής λογοτεχνίας κα Κωνσταντία Χαλδούπη.

Ανοιχτή ημερομηνία
Γ) Ομάδα θεραπείας με θέμα τις διατροφικές διαταραχές

Τον Μάρτιο ξεκινά μια νέα ομάδα θεραπείας με θέμα τις διατροφικές διαταραχές.

Η ομάδα απευθύνεται σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν θέματα βουλιμίας, βουλιμικών τάσεων, ανορεξίας. 

Μέσα από την ομαδική διεργασία το κάθε μέλος μπορεί να κατανοήσει τους λόγους των διαταραχών και να εμβαθύνει με ένα βιωματικό τρόπο στις δυνατότητες που έχει για να τις αντιμετωπίσει. Στόχος της ομάδας είναι να αλλάξει η εικόνα του εαυτού και η διαταραχή να αποτελέσει την αφορμή για ευρύτερες αλλαγές στον τρόπο που το κάθε μέλος οργανώνει την προσωπικότητά του και τις σχέσεις του με τους άλλους.


Έναρξη: 01/03/2012
Λήξη: 31/06/2012
Ώρα & ημέρα διεξαγωγής ομάδας: Πέμπτη 19.00 – 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου